Församlingens pastor och föreståndare – Adam Harknäs

Observera

Denna text publicerades första gången den 2 juni, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Adam Harknäs

Adam är församlingens pastor och han började sin tjänst i Sannerudskyrkan 2017-08-07. Han kommer närmast från Vingåker där han arbetat i Ekbackskyrkan under 12 år.

Med sig i flyttlasset hade han sin fru Jenny och deras två söner Josef  och Joel.

Familjen är en alldeles vanlig familj beskriver Adam. De gillar lite av varje. De har tyckt mycket om att pyssla med sitt hus i Vingåker, och nu har de köpt hus på Runnevål i Kil. Adam själv gillar sport av många slag bland annat cykel, vandring, långfärdsskridsko och andra friluftsbetonade grejer men även innebandy och han ser gärna sport på tv. Och så gillar han att läsa. Beslutet att flytta till Kil växte fram långsamt. Han och familjen har trivts mycket bra i Vingåker men så började han tänka att det var dags att söka sig vidare.

Ordförande från Kil ringde och så blev det ett besök hos styrelsen i Sannerudskyrkan. Men det var först efter besöket när han provpredikade och träffade hela församlingen som han och familjen var redo att fatta det slutgiltiga beslutet om en flytt.

Har du någon kuriosa att berätta om dig själv?
–Många kanske tror att jag alltid har spelat innebandy men jag debuterade faktiskt som 46-åring på innebandyplanen… och nu är jag 48 år. Jag har också spelat Jesus på flera barnläger, i en teater alltså.
Vad drömmer du om?
–Jag drömmer om en levande församling, svarar Adam tveklöst. Att murarna mellan samhälle och församling ska raseras. Jag önskar att församlingen ska vara en plats där unga människor får komma med, växa och bli en del av den på riktigt.
Tack för dina ord Adam och för att du bestämt dig för att komma och vara pastor och en del av Sannerudskyrkan! Vi hoppas att du och din familj ska känna er varmt välkomna till Kil!
Vid pennan Kajsa Wingård